ЗАЩО IVOIRE

По пътя на слоновата кост или как мечтите стават реалност.

Ние вярваме, че изборът на име влияе върху определянето на съдбата. Точно за това, неслучайно избрахме нашето име, нашата визитна картичка. Цветът „слонова кост“ (от френски ivoire) за първи път е регистриран официално през 1385 г. в Англия, Източен Съсекс.Тогава, Сър Едуард Далингридж, рицар на Едуард III построява известният Замък Боудиъм. Отражението на крепостните стени в езерото пред замъка е било толкова впечатляващо, че Ричард II е разпоредил цветът да бъде официално регистриран. Цветът е бил сравнен с този на часовник, изработен от слонова кост, подарък от собствения му баща. Така отенъците на „слоновата кост“ до ден днешен се асоциират с аристократизъм и стил.

Ако се върнем назад във времето в Япония ще разберем как слоновата кост е била способна да въздейства върху човешката съдба. Древните Японци са вярвали, че специални фигурки, наречени „нецке“, задължително изработвани от слонова кост, носят щастие, успех, любов и богатство на собственика си.
Според психологията на цветовете, „слоновата кост“ символизира баланс, хармония, елегантност, наслада и съблазън.

В модата, пък, той е популяризиран от Жаклин Кенеди, която първа въвежда в гардероба си модели на тоалети в цвят „слонова кост“. Така, благодарение на зашеметяващата си визия, тя бързо се превръща в модна икона на своето време, чиито стил е синоним на неповторима класа и до днес. Не след дълго, цветът се налага като основен и в сватбената индустрия. За първи път, Cymbeline въвеждат цвета “слонова кост“ при създаването на булчински модели като по този начин поставят началото на съвременните модни тенценции.
Ето така, намирайки допирни точки между историческия романтизъм, митичното въздействие на древната философия, съвременната психология и разбира се модните тенденции, ние се гордеем с името си!

Atelier Ivoire – Създанено с любов!