СВАТБЕН ГРИМ В СТИЛ МЕГАН ФОКС – РЪКОВОДСТВО ЗА БЪДЕЩИ БУЛКИ

Искате да изглеждате като изкусителната Меган Фокс на сватбата си?

Известният лондонски визажист Tabby Casto дава съвети на бъдещите булки затова как да изглеждат като истински звезди от червения килим. В поредица от статии, ние ще ви даваме насоки и препоръки на световно известни гримьори и коафьори относно звездната ви визия.

Първата ни статия е вдъхновена от пленяващата красота на Меган Фокс, която е еталон за красота и сексапил.

make up1

И ТАКА – КАКВО ЩЕ ВИ Е НЕОБХОДИМО:

1. Бронзиращ руж Nars Laguna Bronzer // 2. Сенки Barry M Natural Glow  // 3. Молив за очи Benefit Eye Bright // 4. Очна линия Bobbie Brown Longwear  // 5. Mac Spiked Brow Pencil  // 6. Mac Subculture Молив за устни  // 7. Nars Belle Du Joure Lipstick

 

Make up 2

 

СТЪПКА ПО СТЪПКА…

1. След като почистите лицето и нанесете овлажняваща база за грим кожата ви ще е наистина готова. Първо нанесете като основа фон дьо тен с формула, която би издържала дълго и средна степен на покритие. Дребните несъвършенства прикрийте с коректор като отделите особено нвимание на зоната под очите, след което нанесете лека полупрозрачна пудра. За да успеете да постигнете ефект на по-изразени скули, които Меган Фокс притежава ще се наложи внимателно да контурирате, нанасяйки Бронзиращ руж Nars Laguna Bronzer (1). Използвайте четка за руж среден размер, за да избегнете прекалено натрапчивото подчертаване на скулите. Можете да ползвате четка на  MAC номер 168, за да подчертаете скулите, в областта точно под бузите, което допълнително ще издължи лицето ви оптически.

2. С плоска четка апликатор, например MAC 239, нанесете слой сенки в естествен, телесен нюанс Сенки Barry M Natural Glow  (2)  по целия клепач като най-светлият отенък трябва да покрие вътрешната част на окото. Нанесете тъмен нюанс на кафевия цвят върху гънката на клепача със същата четка като подчертаете външния ъгъл на окото, създавайки ефект на ‘котешко око’. В основата на клепача до средата на окото нанесете междинен нюанс на кафяво в малко по-светъл отенък. Разнесете с четка, за да прелеете сенките по целия клепач.

3. Ако се вгледате внимателно в очите на Меган на снимката ще забележите, че нейният гримьор е използвал един малък трик за оптическо увеличаване на окото, а именно очертал е окото в долната част под миглите със светъл молив в телесен цвят. Опитайте с Молив за очи Benefit Eye Bright (3).

4. Изкусително поставента очна линия, очертаваща окото е запазена марка на Меган. Препоръчваме ви да използвате Очна линия Bobbie Brown Longwear (4) като поставите първо линия, маркирайки външната част на окото и постепено очертавате към вътрешния ъгъл, близо до самата основа на миглите. Ползвайте правоъгълна четка за нанасяне на очна линия, която има скосена форма, ако не разполагате с апликатор. Не забравяйте, че дебелината на очната линия трябва да бъде най-голяма във външния ъгъл на окото, като линията следва да се изтънява към основата на окото.

5. Следва нанасянето на любимата ви спирала като ние препоръчваме тя да е с наситено черни пигменти и ефект на удължаване и обем. Можете да залепите и изкуствени мигли, а най-добре да се доверите предварително на специалистите от Spa Demetra, които ще удължат миглите ви, ползвайки техника на вграждане на копринени мигли – косъм по косъм. Този метод става все по-популярен, защото създава една изключително естествена визия, подчертаващи по изключително драматичен начин погледа ви. Ефектът ще трае поне месец.

6. Идва ред и на веждите, които трябва да оформите. Препоръчваме молив за вежди – Mac Spiked Brow Pencil  (6) както и специална четка, например MAC 208.  Разбира се, трябва да подберете цвета на молива за вежди според собствения си цвят на косата и веждите. Очертайте контура на веждите като придадете форма, близка до естествената ви. Не прекалявайте, защото този грим е нежен и твърде подчертаните вежди ще създадат груб и агресивен вид на лицето ви.

7. За устните ползвайте телесен цвят молив, с който да подчертаете центъра на устните в тяхната долна и горна част, което оптически ще ги направи по-плътни. Не излизайте извън контура на устните повече от милиметър. Препоръчваме  Mac Subculture Lip Pencil (6)

8. Накрая нанесете червило в цвят по-избор, като препоръчваме по светли тонове на розово или праскова. Предварително, преди да започнете грима, можете да направите лек пилинг с мед,което ще премахме мътрвите клетки от устните ви, ще стимулира кръвообръщението и ще придаде лек пухкав обем.

 

Ние ви съветваме – ако решите да се доверите на себе си за сватбения грим, въздържайки се от услугите на професионален гримьор, задължително се поупражнявайте няколко пъти преди сватбата. Посетете някои от специализираните магазини за декоративна козметика и се консултирайте със специалистите там относно най-подходящите продукти за вашата кожа и тен. Заложете на професионална козметика. Да, по-скъпа е, но инвестицията си заслужава, особено за един от най-важните дни от живота ви. Това ще ви гарантира наистина дълготраен резултат.

Разбира се, ако се притеснявате да поемете риск със самоинициатива за грима ви, доверете се на услугите на провесионален визажист. Ние препоръчаваме изпитаните услуги на нашата гримьорка – Вяра Василева.