ПОРЪЧКА НА БУЛЧИНСКА РОКЛЯ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ – НЕОПРАВДАНИЯТ РИСК

Все по-често при нас идват булки, които спешно се налага да поръчат нова булчинска рокля, след като са изпитали разочарованието от поръчката на рокля онлайн. Затова решихме да обърнем вниманието на всички бъдещи булки, като ги предупредим, че поемат почти 100% риск, поръчвайки своята мечтана рокля от неизвестни, непроверени сайтове.

Разбира се, в ерата на комуникациите, интернет пространстровото предлага хиляди възможности за онлайн поръчка на булченски рокли “на преференциални цени”, но дали рискът си заслужава?! Ще се опитаме да отговорим на няколко въпроса, за да ви помогнем да вземете правилното решение:

  1. Вашият сватбен ден е най-важен, това е събитие, което всяка дама очаква още от малко момиченце – нима си заслужава да правите компромиси и да поемате риск? Разбира се, че не!!!
  2. Често различните онлайн платформи предлагат рокли на световноизвестни дизайнери на цени между 10 и 30 пъти под пазарните – Нима това е възможно? Разбира се, че не!!! Трябва да знаете, че световно известните дизайнери на булчински рокли използват висококачествени платове, произведени специално за собствения им моден лейбъл. Това означава, че няма как да разчитате да получите точно копие на маркова булчинска рокля, на цена, на която би струвал 1 или 2 метра от оригиналния плат. В зависимост от модела, за изработката на една булчинска рокля са необходими между 10 и 30 метра плат, а понякога и повече. Сами се досещате, че няма как да разчитате на висококачествена изработка за цена от около 200$.
  3. Ниската цена оправдава ли риска? Ние се постарахме да направим проучване, което показа, че средната цена на булчинска рокля от различни китайски онлайн магазини възлиза на около 200$. За да разчитате вашата поръчка да бъде при вас навреме ще се наложи да платите доставка от мин. 50$. След като заплатите и митническите фромалности от 12% мито и 20% ДДС, то разходите за вашата покупка ще са около 330$. Бъдете 100% сигурни, че дори и да извадите късмет и роклята да има поне малко общо с първоначално искания от вас модел, ще се наложи да намерите добър шивач, който да изпълни всички корекции според индивидуалните особености на фигурата ви. Цената на корекции на булчинска рокля е между 120 лв. и 200 лв., в зависимост от сложността им. И ето, че сте платили около 700 лв. Не звучи толкова много, но залсужава ли си чакането и негативните емоции около това, дали все пак роклята няма да е разочарование? Заслужава ли си рискът  от това, че в случай, че роклята няма нищо общо с искания от вас модел, никой няма да поеме отговорност? Заслужава ли си рискът от това, доставката да се забави и да се окажете на сватбения си ден без рокля? Разбира се, че не!!!

А сега си представете, че вече сте платили своята рокля, преживали сте разочарованието от неудовлетворителното качество и се налага отново да започнете всичко отначало, убеждавайки се, че всъщност “евтиното излиза скъпо”? Помислете – заслужава ли си? Разбира се, че не!!!

  1. Сайтът, който сте избрали излиза на челни места в google, това означава ли, че мога да се доверя на производителите? Имайте предвид, че оптимизацията в различните търсачки става посредством заплащане на реклама. Следователно това, че излиза на челни позиции съвсем не е гаранция за добро и качествено изпълнение на предлаганите стоки.
  2. Сайтът,  който сте избрали предлага удобна система за онлайн заплащане, това означава ли, че съответният производител ще ви върне парите, в случай, че роклята не ви хареса? Със сигурност не! Трябва да знаете, че процедура по рекламация в онлайн сайтовете се повдига достатъчно сложно, трае достатъчно дълго и това съвсем не означава, че ще ви върнат парите. Помнете, че предоставяне на данни за вашата кредитна карта, крие определен риск да бъде злоупотребено с нея. Бъдете изключително внимателни.
  3. На сайтът, който сте избрали е качена оригинална снимка на дизайнера, на когото принадлежи модела на роклята, която сте избрали – Това означава ли, че ще получите 100% копие? Както вече обяснихме в т.2 – това е невъзможно. Освен това, имайте предвид, че каквито и снимки да са качени в интернет пространството, често те са допълнително обработени, за да бъдат търговски привлекателни и значително се отличават от реалната визия на роклята.

И за да не бъдем словоохотливи, прилагаме няколко снимки на една от “изпатили” булки, които са поръчали своите рокли от най-известните платформи за онлай поръчка на булчински рокли.

real vs fake

За да избегнете всичко това, ние ви съветваме да се обърнете към производител на булчински рокли, който би поел отговорността от евентуално неудовлетворение от ваша страна, който би ви предложил професионална консултация, и който би могъл да приложи референции от доволни свои клиенти. В случай, че сте ограничени в бюджета, то на пазара се предлагат достатъчно ниско бюджетни решения при избора на рокля, които не крият подобни рискове.

И за да бъдат сълзите от радост, ние ви очакваме в Ателие Ивоар!

За булките и роклите, с любов!